Tips: presenteren van producten

Als specialisten in productpresentatie helpen wij kwekers en tuincentra met onze oplossingen voor de presentatie van bomen en planten. Daarnaast geven wij advies over productpresentatie en promotiematerialen. Hier zijn onze tips voor het presenteren van producten op de juiste manier.

 

Basisprincipes van productpresentatie

De basisprincipes van productpresentatie zijn essentieel. Voordat je jouw producten uitstalt, teken dan een plan uit en duid de verschillende categorieën aan. Zorg dat jouw producten duidelijk zichtbaar zijn en dat klanten er gemakkelijk bij kunnen. Verdeel je producten volgens op eventuele klantprofielen en ruim de schappen regelmatig op. Werk aan de binnen- en buitenkant van de winkel om een consistent beeld te creëren en presenteer producten met bijzondere technische kenmerken. Gebruik verder symmetrische presentatie om ritme te creëren en kleurblokken om de herbevoorrading van producten te vergemakkelijken. Maak composities ter inspiratie en groepeer artikelen die een oplossing bieden voor hetzelfde probleem. Presenteer jouw "bestseller" afzonderlijk onder een lichtspotje en creëer een aantrekkingszone met een tapijt of gekleurde tape.

 

Meest gemaakte fouten winkelpresentatie

Niet opruimen van schappen, ontbreken van een consistente uitstraling, we kunnen wel door blijven gaan. Hieronder geven we een opsomming van de meest gemaakte fouten. Van het niet opruimen van schappen tot aan het ontbreken

  • Onvoldoende bewegingsruimte: Vaak bieden winkels klanten onvoldoende ruimte rondom de producten. Zorg voor een ruimtelijke uitstraling waar klanten voldoende bewegingsruimte hebben rondom belangrijke productdisplays.
  • Low budget: Met een kleine investering maak je jouw producten een stuk aantrekkelijker. Denk na over het budget en hoe je het besteedt. In displays investeren waarop je jouw bloemen, planten en bomen presenteert is een must. Gelukkig kun je bij ons ook presentatiemateriaal huren.
  • Slechte verlichting: Zet je producten in letterlijk in de spotlight en besteed aandacht aan goede verlichting.
  • Weinig variatie: Ooit een winkel in gelopen om er vervolgens achter te komen dat er niets veranderd is? Grote kans dat je zo weer buiten bent. Verander de opstelling van je producten met regelmaat en speel in op belangrijke seizoenen en feestdagen.
  • Meten is weten: Stel verkoopdoelen en vergeet niet de resultaten bij te houden. Welke opstelling doet het goed? Welke bloemen of planten zien klanten graag als eerst? Door resultaten te meten en waar nodig aan te passen, zal dit effect hebben op je omzet.
  • Chaotisch: Hoe meer producten je toont, hoe groter het risico dat er geen aankoop wordt gedaan. Zorg dat producten overzichtelijk en duidelijk gepresenteerd worden. Toon iets minder producten zodat je bloemen en planten juist waardevoller ogen bij je klanten.
  • Geen inspiratie: zorg voor een inspirerende presentatie van je producten. Verkoop je prachtige bloemen? Zorg bijvoorbeeld voor kant-en-klare boeketten. Neem eens een kijkje bij andere winkels of Pinterest voor inspiratie. Zorg ervoor dat je producten visueel opvallen.

 

Waarom een goede productpresentatie belangrijk is

Presentatie is van groot belang voor de verkoop van producten. Zorg dat jouw producten zichtbaar en gemakkelijk bereikbaar zijn. Zorg ook voor een consistente uitstraling binnen en buiten uw winkel en houd uw schappen netjes. Creëer een aantrekkingszone voor jouw producten en wees niet bang om composities te maken. Maak de winkelpresentatie zo aantrekkelijk mogelijk en verhoog je verkoop! Meer weten of advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »